Peluze gradini

Solutii optime pentru o peluza impecabila

Montaj Gazon rulouri

gazon rulouri peluze

Va oferim servicii profesionale de montaj gazon rulouri si sisteme de irigatii automatizate

In realizare unor peluze verzi in timp scurt, cel mai indicat este gazonul in role. De aceea, efectuam montaj gazon in role de 1mp sau 25 mp cu materialul nostru sau al clientului. Gazonul montat de personalul nostru este obtinut din cele mai performante soiuri de seminte. De asemenea, inca de la montaj beneficiati de un gazon perfect, fara goluri si rezistent la la boli si daunatori. Asiguram intetinerea gazonului si intreprindem tratamente de fertilizare si combaterea fungilor si daunatorilor.
Realizam sisteme de irigatii automatizate pentru intretinere gazon si plante ornamentale din gradini rezidentiale si gradini publice.
Mai jos, va prezentam cateva sfaturi pentru a va bucura de un gazon sanatos.

Daca aveti pamantul potrivit si ati plantat iarba potrivita sau aveti montat gazon rulouri, cum il pastrati verde in conditii optime? Exista cinci conditii majore pentru intretinerea gazonului:

  • 1. Irigarea;
  • 2. Fertilizarea;
  • 3. Tunderea;
  • 4. Aerarea;
  • 5. Combaterea daunatorilor si bolilor.

1. Irigarea este simpla. Regula generala este aceea de a fi stropit cu apa, numai atunci cand este necesar. Apa trebuie sa ajunga pana la o adancime de 15 pana la 20 cm, incurajand radacinile sa creasca adanc in sol. Recomandarile de irigare variaza intre diferitele tipuri de soluri, dar, ca regula generala, apa trebuie sa fie la aproximativ un centimetru deasupra suprafetei gazonului. Daca culcati firul ierbii si acesta nu se ridica imediat, atunci este necesara stropirea peluzei cu ajutorul aspersoarelor sau a altor sisteme de irigatii automatizate. Dimineata este timpul cel mai optim de irigarea peluzelor; apa nu se va evapora la fel de usor ca dupa-amiaza si va raci iarba in timp ce temperatura va urca.
2. Tunderea ajuta la realizarea unei peluze mai groase, mai grele, care este mai rezistenta la buruieni si boli. Timpul optim de tundere a gazonului este in perioada de crestere. Regula principala este sa nu se taie niciodata mai mult de o treime din firul de iarba, pentru a nu se pierde brusc procesul fotosintetice. O greseala frecventa este aceea de a se taia iarba prea scurta. In sezonul racoros se recomanda ca firul ierbii sa aiba o inaltime de aproximativ 7 cm sau mai mare, iar in sezonul cald, o inaltime cuprinsa intre 5 si 6,5 cm.
3. Fertilizarea reprezinta procesul de adaugare de substante nutritive in sol astfel incat acesta sa poata furniza nutrientii necesari pentru gazon. Cea mai eficientă modalitate de a fertiliza este raspandirea îngrasamintelor granulare cu actiune lenta o data sau de doua ori pe an. Spre deosebire de ingrasamintele de pulverizare solubile în apa, care actioneaza direct asupra firelor, îngrasamintele granulare elibereaza substantele nutritive treptat peste cateva luni. Imprastierea fertilizantilor se va face in toamna, deoarece acestia vor intari radacina plantei, facandu-o mai rezistenta la seceta si mai rezistenta la buruieni.
4. Aerarea reprezinta procesul de crearea de canale in gazon astfel incat apa si aerul sa patrunda in pamant pana la radacinile ierbii. Pentru a va mentine peluza sanatoasa, este bine sa fie aerata periodic pentru a deschide solul compactat.
5. Combaterea daunatorilor si bolilor se face cu ajutorul fungicidelor si erbicidelor. Acestea vor fi pulverizate numai de catre personal specializat.

Avantajele rulourilor de gazon:

  • Obtinerea in timp scurt a unei peluze;
  • Inlocuirea facila a portiunilor afectate de fungi sau daunatori;
  • Utilizarea rulourilor pe orice teren ce a fost curat in prealabil;
  • Rezistent in comparatie cu gazonul insamantat.

Preturi montaj gazon rulouri: 5,5 Euro/mp ( Gazon rulou + Manopera). La suprafete de peste 100 mp se va aplica o reducere de 10% la manopera.

pregatire teren
Pregatire teren pentru gazon ( decopertare, curatare, nivelare )
gazon rulouri
Gazon rulouri rezistent la seceta si boli
intretinere peluza
Intretinere peluza cu sisteme de irigatii automatizate